12 C
Bihać
Četvrtak, 23 Septembra, 2021

U Crnu Goru stigle Sinofarmove vakcine

IZVORavaz.ba

U Crnu Goru je stigao kontingent od 30.000 doza kineske vakcine Sinofarm. Vakcine su u prostorijama Montefarma dočekali ministarka zdravlja Crne Gore Jelena Borovinić – Bojović i ambasador Kine u Crnoj Gori Liu Đin.

Vakcine su donacija Narodne Republike Kine, a kako je saopšteno iz Vlade, dokaz je izuzetno dobre saradnje i tradicionalnog prijateljstva dviju zemalja.

Borovinić – Bojović je izrazila očekivanje i nadu da će ovakvih susreta u budućnosti biti još i pozvala građane da se odazovu vakcinaciji.

– Vjerujem da će broj vakcinianih biti onakav kakav očekujemo. Koristim još jednom ovu priliku da apelujem na građane da se vakcinišu, ali i pridržavaju svih mjera, jer proces imunizacije zahtijeva određeno vrijeme djelovanja. Shodno tome, molim još jednom građane da sve epidemiološke mjere poštuju u cilju zaštite sopstvenog i zdravlja svih građana Crne Gore – poručila je Borovinić – Bojović.

Liu Đin je izrazio zadovoljstvo što svjedoči dolasku 30.000 doza kinsekih vakcina, koje je njegova zemlja donirala Crnoj Gori.

– Crna Gora je među prvim zemljama u Evropi koja je primila donaciju vakcina iz Kine, što simbolizuje prijateljstvo i dobre želje kineskog naroda prema Crnoj Gori. Današnja donacija upravo pokazuje tradicionalno prijateljstvo dvije države, da smo dobri partneri i dugoročno se obostrano razumijemo, poštujemo i pomažemo, naročito od početka pandemije COVID-19. Vjerujemo da će kineska vakcina pomoći Crnoj Gori da što prije pobijedi u borbi protiv pandemije i što prije zajedno otvorimo novo poglavlje svog života i rada, poručio je kineski amabasador, naglašavajući da su kineska i crnogorska vlada, dogovorile nabavku potrebnih količina kineskih vakcina za našu zemlju – kazao je Liu Đin, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se