U Gradskoj galeriji otvorena izložba pod nazivom „Dani Kur'ana“

Iranski kulturni centar u okviru razmjene kultura dviju zemalja, IR Iran i Bosne i Hercegovine, a povodom mjeseca Ramazana, i ove godine organizuje program pod naslovom Dani Kur'ana. Ove godine program Dana Kur'ana u saradnji sa Gradskom upravom Bihać i Muftijstvom bihaćkim realizira se u Gradskoj galeriji Bihać  od 19. do 22. juna 2017. godine.

Svečanom otvorenju izložbe pored Ali Amerija, konzula iz Kulturnog centra Ambasade Irana u BiH, prisustvovali su  i bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić te ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Muhamed Ramić. Otvarajući izložbu, gradonačelnik Fazlić, istakao je da je grad Bihać poznat kao otvoren i multikonfesionalan grad koji je otvoren za međureligijski dijalog i međusobno upoznavanje, što, dodaje gradonačelnik Fazlić, izložba u galeriji i ima za cilj.

Izložba Dani Kur'ana sastoji se izložbe iranske kaligrafije, autora kaligrafa Kave Tejmuri, izložba intarzije, mozaika i rezbarije, autora  Davud Mullai Avandži i izložbe umjetničkih radova na pozlati , autora Ruhullah Ishak Zade. Izložba Dana Kur’ana za posjetioce će  biti otvorena od 19.06.2017. do 22.06.2017. u terminu od 9:00 do 21:00 sati.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se