U ITALIJI ODRŽAN VENECIJA KARATE KUP: Aldin Mahmutović osvojio treće, a Nina Pozderac peto mjesto

IZVORRTVUSK

Na ovom prestižnom takmičenju pod okriljem Svjetske karate federacije učešće je uzeo i Gradski karate klub JION_PEB Bihać sa pet takmičara.

Na Venecija kupu nastupio je Aldin Mahmutović, koji je u veoma teškoj konkurenciji zauzeo 3. mjesto u kategoriji U21 -84 kilograma, što je i jedina medalja u seniorskoj i U21 konkurenciji za BiH.

U 4. kolu WKF Svjetske lige učešće je uzela i članica bihaćkog kluba Nina Pozderac u kategoriji U14, koja je u konkurenciji preko 50 takmičara zauzela 5. mjesto, što predstavlja veliki rezultat uzimajući u obzir da se na ovom događaju okupljaju najbolji karatisti svijeta u svojim kategorijama. Pored nje, učešće je uzela i Ema Selman, koja je poražena u četvrtfinalu kategorije juniorki -59 kilograna.

Sara Mahmutović i Ema Selman, iako su imale dobar nastup nisu uspjele doći do većeg plasmana. Ena Selman se morala zadovoljiti sa 11-om pozicijom u kategoriji juniorki -53 kg.

Na ovom velikom karate takmičenju učešće je uzelo 2700 karatista iz više od 70 zemalja.

Ovi rezultati pokazuju da Karate klub JION_PEB radi na stvaranju nove generacije karatista koji će na svjetskoj sceni postizati zavidne rezultate, poručuju iz Kluba i dodaju da njhove takmičare očekuje i Evropsko prvenstvo u Danskoj početkom februara naredne godine.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se