Naslovnica ZANIMLJIVOSTI U kafiću u Budimpešti roboti uslužuju goste i pričaju viceve

U kafiću u Budimpešti roboti uslužuju goste i pričaju viceve

0
Kafić koji je otvorila IT kompanija E-Software Developer u mađarskoj prijestolnici ima cijeli tim robota koji žele pomoći javnosti u upoznavanju o tehnološkoj revoluciji u automatizaciji i umjetnoj inteligenciji.

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Robotski konobari prate fiksne staze kako bi isporučili narudžbe hrane i pića kupcima. Drugi služe za zabavu, kao što je Pepper, robot recepcioner koji može voditi razgovor i plesati s posjetiteljima.

Proizvela ga je japanska kompanija Softbank, a robot je morao biti modificiran kako bi čuo goste u bučnom kafiću, rekao je vlasnik Tibor Csizmadia.

Sudeći prema recenzijama na interenetu, gostima su se dopale šale i ludorije ovog robota i nemaju primjedbi na usluge robota konobara.

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Uprkos strahu da bi sve veća automatizacija i umjetna inteligencija mogla ugroziti zapošljavanje ljudi, roboti u kafiću Enjoy nikome nisu oduzeli posao.

Foto: Instagram

Foto: Instagram

“Zapravo zapošljavamo dvostruko više ljudi nego prije, jer da bi od 16 do 20 robota radilo od 9 ujutro do 21 sat navečer, morate imati IT stručnjake u pozadini”, rekao je Csizmadia.

klix.ba
Loading...