U nedelju počinje 9. Međunarodna biciklijada “NP Una 2018”

Ove godine smo prisiljeni mijenjati plan biciklijade zbog zabrane Hrvatske da se voz sa kojim smo do sada vraćali bicikliste ne može kretati ovim dijelom pruge do daljnjeg.

Ovaj prelijepi detalj biciklijade pokušat ćemo zamijeniti dužim boravkom u srcu NP Una, Štrbačkom buku te kulturno-umjetničkim programom u samom Kulen Vakufu, imanju Discover, uz grupu ZIPPO, bogatu tombolu i bogatu okrepu (ručak u toku i po završetku same biciklijade).

Mjesto i vrijeme okupljanja, prijave učesnika:

Glavni trg u centru grada, preko puta općine Bihać, dana 05.08. 2018. godine, nedelja od 08,00 – 09,30 sati.
Kulturno umjetnički program (domaći folklor) od 09,00 – 09,30 sati

Obraćanje čelnika grada – sportskog saveza te domaćina organizatora biciklijade, sa upoznavanjem učesnika o propozicijama biciklijade. Od 09.30

Start: polazak sa glavnog trga Bihaća u 10.00 sati.

Staza biciklijade duga je 47 kilometara i kreće se od Bihaća preko Golubića, Ripča, Gorjevca, ulaz u NP Una, spušta se prema Štrbačkom Buku, zatim do sela Ćelije, te završava u Kulen Vakufu u turističkom centru Discover na ulazu u Kulen Vakuf na samom slapu – buku.

Ukupna visinska razlika je 737 mnv.

Na slijedećem linku imate profil staze: PROFIL STAZE

Pristizanje u Kulen Vakuf u poslijepodnevnim satima i tu završava vožnja.

RBK Japod je za vozače osobnih vozila koja ostanu u Bihaću obezbjedio autobus koji će ih vratiti po vozila i sa istima se mogu vratiti u Kelen Vakuf na druženje uz muziku.

U Discover imanju će biti mjesta za postavljanje šatora te učesnici mogu ponijeti šatore i ostati na konaku-noćenju, jer je druženje planirano do u kasne sate.

U toku biciklijade predviđene su dvije pauze za osvježenje, odnosno (feed-zone) i to na Gorjevcu pri samom ulazu u NP Una i druga na Štrbačkom Buku.

Startnina, kotizacija iznosi 35 KM.

Prijave za 9.biciklijadu NP Una 2018

Učesnicima biciklijade obezbijeđeno je sljedeće:

Medicinska pomoć, tehnička pomoć, zajednički ručak nakon biciklijade, okrepa na stazi (feed-zone) 2X, besplatan ulaz u NP Una, sendvič na Štrbačkom buku, kulturno umjetnički program (folklor) prije starta biciklijade, muzika uživo u Kulen Vakufu – grupa “Zippo”, ručak uz degustaciju alkoholnih i bezalkoholnih napitaka, 1 kupon za tombolu, Tops, biciklistička marama i jos niz iznenađenja…

Ove godine organiziramo i bogatu tombolu:

TOMBOLA : 1. Nagrada – MTB bicikl

Jedan kupon je sadržan u kotizaciji, a svaki naredni moći ćete kupiti po cijeni od 5 KM.

NAPOMENA:
Organizator ne snosi odgovornost za djelovanje sudionika prema sebi i trećim osobama. Pravo sudjelovanja u biciklijadi ima onaj koji posjeduje tehnički ispravan bicikl i prihvaća naše uvjete oslobođenja od odgovornosti. Samim pristupom biciklijadi svaki učesnik učestvuje na vlastitu odgovornost. Biciklijadu će na čelu kolone voditi iskusni vodiči iz Kluba RBK Japod i zabranjuje se prelazak naprijed iz sigurnosnih razloga. Policijska pratnja obezbjeđena, te vozilo „metla“ za bicikliste koji budu imali kvarova na biciklima.
Za sve učesnike obavezno nošenje kacige!

Kako je bilo prijašnjih godina možete pogledati: 4.biciklijada NP Una7.biciklijada NP Una

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se