30.8 C
Bihać
Ponedjeljak, 21 Juna, 2021

U posljednja 24 sata u Cazinu zabilježeno uživanje opojnih droga, fizički napad, prosjačenje

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -3°C, dok vodostaj Mutnice iznosi 1,00 metara.

Policijska stanica Cazin je imala tri intervencije u protekla 24 sata. Tako je na Maloj Lisi jedno lice privedeno zbog posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga. Kada je u pitanju remećenje javnog reda i mira, na parking prostoru ispred Trga Zlatnih ljiljana dva lica zatečena su prilikom prosjačenja. U Pjanićima je došlo do drskog ponašanja i fizičkog napada.

Vatrogasna jedinica je imala mirnu noć bez intervencija.

Upozoravamo građane da je počeo kritičan period za izbijanje požara na otvorenim prostorima prilikom čišćenja parcela izazvanih paljenjem korova i suhog raslinja te pozivamo na dodatan oprez prilikom obavljanja spomenutih poslova. S tim u vezi Civilna zaštita je, u periodu povećane požarne opasnosti, pojačala i mjere osmatranja loženja vatre na otvorenim prostorima te direktnog upozoravanja građana na zakonske obaveze provođenja preventivnih mjera prilikom spaljivanja korova.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 27 pacijenata dok je sanitet korišten tri puta.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je obavezno propisno nošenje zaštitnih maski (preko usta i nosa) u zatvorenom i otvorenom javnom prostoru, kao i ograničeno kretanje 23:00-05:00 sati”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, nema planiranih radova.

Kada je riječ o elektrosnabdjevanju, Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Cazin obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije u poslovnim jedinicama prema slijedećem rasporedu:

Dana 17.03.2021. godine

– od 09:00 do 15:00 sati trafopodručja: Jusin put (Hadžići 3) i Šišići,

Dana 18.03.2021. godine

– od 09:00 do 15:00 sati trafopodručje Hadžići vodovod,

Dana 19.03.2021. godine

– od 09:00 do 15:00 sati trafopodručja: Kovačevići 2, GSM Nuhanovići, Murići, Čajići Vodovod, Čajići 1 i 2,

Dana 20.03.2021. godine

– od 09:00 do 15:00 sati trafopodručje Krakača vodovod,

Dana 21.03.2021. godine

– od 09:00 do 15:00 sati trafopodručje Donja Koprivna 3 (Rakovići).

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, u centralnim i istočnim krajevima povremeno pada snijeg, koji se ne zadržava na kolovozu, ali na dionicama u višim predjelima skrećemo pažnju na moguću poledicu. U ostalim krajevima BiH jutros se saobraća po mjestimično vlažnom ili mokrom kolovozu, a upozoravamo i na povećanu opasnost od odrona. Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Zbog radova u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok se u noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

I dalje je zbog radova obustavljen saobraćaj u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Vozače napominjemo da na put ne kreću bez zimske opreme, čije posjedovanje je i zakonski obavezno.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se