Naslovnica CAZIN U protekla 24 sata na području Cazina evidentirano šest saobraćajnih nesreća, povrijeđeno...

U protekla 24 sata na području Cazina evidentirano šest saobraćajnih nesreća, povrijeđeno pet lica

0
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -2 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 118,00 cm, dok je jučer u isto vrijeme izmjereno 96,00 cm. Očekuje se pretežno oblačno vrijeme sa kraćim pljuskovima.

Policijska stanica Cazin imala je sedam intervencija.

Krivičnih djela nije bilo, a remećenje javnog reda i mira “drskim ponašanjem” od strane jednog lica zabilježeno je u Majetićima.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, evidentirano je čak šest saobraćajnih nesreća u protekla 24 sata, gdje su četiri lica zadobila lakše, a jedno teže tjelesne povrede.

Na M42 u Ćoralićima prilikom slijetanja 1 m/v sa kolovoza povrijeđena su dva lica, jedno lakše, jedno teže. Bez povrijeđenih, s materijalnom štetom zabilježeno je još jedno slijetanje, ovaj put na Skokovima, dok je prilikom slijetanja u Begovim kafanama jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

U Pećigradu, u nesreći u kojoj su učestvovala 2 m/v, lakše je povrijeđeno jedno lice, dok u nesreći na Lojićki niko nije povrijeđen.

Na lokalnom putu u Gornjoj Barskoj NN vozilo udarilo je u pješaka, koji je pri tome lakše povrijeđen.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 68 pacijenata, dok je sanitet korišten pet puta.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Kada je u pitanju elektrosnabdijevanje, zbog planiranih radova Podružnice ED Bihać-PJD Cazin na elektro-energetskim objektima dana 13.02.2019. godine doći će do prekida u isporuci električne energije kupcima prema sljedećem rasporedu:

09:00-15:00: Ostrožac, Srbljani, Stari grad, Prošići.

Iz BIHAMK-a upozoravaju da je zbog ugaženog snijega na kolovozu na snazi obustava saobraćaja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na putnim pravcima Ljubogošta-Podromanija i Glamoč-Mlinište.

Ugaženog snijega  ima i na ostalim dionicama koje prolaze preko planinskih prevoja pa pozivamo na pojačan oprez. Izdvajamo putne pravce: Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Novi Travnik-Bugojno, Gacko-Foča, Vlasenica-Han Pijesak, Livno-Kupres, Livno-Bosansko Grahovo i Tomislavgrad-Šujica.

Dodatne poteškoće u jugozapadnim krajevima stvara jak vjetar koji mjestimično formira sniježne nanose. U ostalim predjelima kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu. Na dionicama u usjecima skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na graničnom prelazu Brčko-Gunja zbog nestabilnosti mosta obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Loading...