18.3 C
Bihać
Četvrtak, 23 Septembra, 2021

U protekla 24 sata u Cazinu zabilježena saobraćajna nesreća u kojoj je pješak teže povrijeđen

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 7°C. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 96,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je četiri intervencije. Krivično djelo “krađa u pokušaju” evidentirano je u Šturliću oko 23:20 sati. Javni red i mir remećen je jednom u Ulici žrtava domovinskog rata na parkingu TC “Bingo”, gdje su dva lica zatečena prilikom prosjačenja.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na lokalnom putu na Ostrošcu došlo je do slijetanja jednog vozila s kolovoza, prilikom čega je pričinjena materijalna šteta na vozilu, dok povrijeđenih lica nije bilo. U Šturliću je jedno lice – pješak zadobilo teže tjelesne povrede nakon udara 1 m/v u njega.

Vatrogasna jedinica imala je mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 39 pacijenata dok je sanitet korišten dva puta.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je obavezno propisno nošenje zaštitnih maski (preko usta i nosa) u zatvorenom i otvorenom javnom prostoru”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin za mojcazin.ba.

Iz JKP “Vodovod” javljaju da su, zbog kvara na cjevovodu koji spaja rezervoare Mihaljevac i Šepići, sinoć bez vode ostali dijelovi MZ Gnjilavac. U toku noći je došlo do prekida u isporuci vode i za ostale potrošače koji se snabdjevaju vodom sa rezervoara Šepići. Sa sanacijom kvara se kreće odmah ujutro.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije na području Cazina prema slijedećem rasporedu:

Dana 06.11.2020. godine od 09:00 do 09:30 i od 15:00 do 15:30 sati za kupce trafo-područja: Trstovac, Farma Prkos, Gradina-Čardak, Prkos, Muranovići, Separacija Liđan, Betonara Vrelo, Dehidratorska Vrelo, Vrelo; od 09:00 do 15:30 sati za trafopodručja: Kula, GSM Vrelo, Osredak, Gradina.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, jutros se na većini putnih pravaca u BIH saobraća po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu, a na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova na mostu preko rijeke Bile na putnom pravcu Nević Polje-Kaonik, iz smjera Kaonika (Viteza) saobraća se jednom trakom na mostu, dok se iz smjera Nević Polja (Travnika) saobraća obilaznicom u neposrednoj blizini.

Za danas je najavljen početak radova na magistralnom putu Šuica-Tomislavgrad (u naselju Šuica). Na mjestu izvođenja radova vozila će od 07 do 17 sati saobraćati naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Mostar-Široki Brijeg (od ulaza u Mostar do Balinovca), Maglaj-Doboj (raskrsnica na ulazu u Maglaj), Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Stupari-Živinice-Šićki Brod, Šićki Brod-Orašje, Livno-Kamensko, Drvar-Bosansko Grahovo, Šešlije-Modriča i Rogatica-Ustipraća.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se