16.5 C
Bihać
Ponedjeljak, 14 Juna, 2021

U protekla 24 sata u Cazinu zabilježena tri požara

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -3°C, dok vodostaj Mutnice iznosi 0,85 metara.

Policijska stanica Cazin je imala dvije intervencije u protekla 24 sata. Ispred TC Kort u Šepićima jedno lice zatečeno je prilikom prosjačenja, dok je u Stijeni došlo do kršenja Naredbe o ograničenom kretanju u vremenskom periodu 23:00-05:00 sati.

Vatrogasna jedinica je imala tri intervencije: gašenje požara šume u Nuhićima i na Memića brdu, dok je na Ostrošcu došlo do požara drvenog otpada.

Upozoravamo građane da je počeo kritičan period za izbijanje požara na otvorenim prostorima prilikom čišćenja parcela izazvanih paljenjem korova i suhog raslinja te pozivamo na dodatan oprez prilikom obavljanja spomenutih poslova. S tim u vezi Civilna zaštita je, u periodu povećane požarne opasnosti, pojačala i mjere osmatranja loženja vatre na otvorenim prostorima te direktnog upozoravanja građana na zakonske obaveze provođenja preventivnih mjera prilikom spaljivanja korova.
Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 34 pacijenata dok je sanitet korišten pet puta.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je obavezno propisno nošenje zaštitnih maski (preko usta i nosa) u zatvorenom i otvorenom javnom prostoru, kao i ograničeno kretanje 23:00-05:00 sati”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, nema planiranih radova.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

Dana 10.03.2021. godine
· Od 09:00 do 16:00 sati za kupce trafopodručja Robna Kuća,

Dana 11.03.2021. godine
· Od 09:00 do 16:00 sati za kupce trafopodručja Lamela 1,

Dana 12.03.2021. godine
· Od 09:00 do 16:00 sati za kupce trafopodručja Bolnica 2.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, na dionicama u višim predjelima ima snijega na kolovozu, a izdvajamo puteve Novi Travnik-Bugojno-Kupres, Jablanica-Posušje, Sarajevo-Foča-Gacko-Nevesinje, kao i šire područje Romanije. Magla smanjuje vidljivost na putu Bosanski Petrovac-Ključ, dok zbog vjetra skrećemo pažnju na puteve Bosanski Petrovac-Drvar i Livno-Šuica, kao i na šire područje Bosanskog Grahova. Upozoravamo na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju. Napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Zbog izvođenja neophodnih radova, danas se saobraća usporeno u zonama petlji Visoko i Podlugovi, na autoputu A-1.

Zbog radova u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok se u noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

Na magistralnom putu Prozor-Jablanica saobraćaj je i dalje obustavljen zbog radova u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Klašnice-Laktaši, Rogatica-Ustiprača i Kaonik-Gromiljak.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se