U protekla 24 sata u Cazinu zabilježene čak četiri intervencije

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 5°C, dok je vodostaj Mutnice 0,85 m.

Policijska stanica Cazin je imala četiri intervencije u protekla 24 sata. Krivično djelo “izazivanje opće opasnosti” evidentirano je u Begovim kafanama, a kada je u pitanju remećenje javnog reda i mira, u Ulici generala Hamdije Omanovića došlo je do naročito drskog ponašanja i fizičkog napada, dok je Naredba o ograničenom kretanju u vremenskom periodu 21:00-05:00 sati prekršena u Begovim kafanama i u Ulici muslimanskih brigada.

Vatrogasna jedinica je intervenisala tri puta, i to u Podgredini, gdje je došlo do požara krovne konstrukcije, zatim u Đogićima-Metla te Delićima-Tržac, gdje je gorjelo nisko raslinje.

Upozoravamo građane da je počeo kritičan period za izbijanje požara na otvorenim prostorima prilikom čišćenja parcela izazvanih paljenjem korova i suhog raslinja te pozivamo na dodatan oprez prilikom obavljanja spomenutih poslova. S tim u vezi Civilna zaštita je, u periodu povećane požarne opasnosti, pojačala i mjere osmatranja loženja vatre na otvorenim prostorima te direktnog upozoravanja građana na zakonske obaveze provođenja preventivnih mjera prilikom spaljivanja korova.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 42 pacijenata dok je sanitet korišten pet puta.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je obavezno propisno nošenje zaštitnih maski (preko usta i nosa) u zatvorenom i otvorenom javnom prostoru, kao i ograničeno kretanje 21:00-05:00 sati”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, nema planiranih radova.

Kada je riječ o elektrosnabdjevanju, Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Cazin obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije u poslovnim jedinicama prema slijedećem rasporedu:

01.04.2021. godine

– od 09:00 do 15:00 sati trafopodručja: Begića Kula 2;

02.04.2021. godine

– od 09:00 do 15:00 sati trafopodručja: Bajrići;
– od 09:00 do 09:45 i od 14:15 do 15:00 sati trafopodručja: Stijena 5 Ilijaševac, Bajrići, Zmajevac, Mehmedovići Podgredina, Stijena Vodovod Centar, Vilenjača Škola, Mehulići, Vilenjača Škola i Vodovod, Donji Nuhići, Podgredina 1 i 2, Sivići, Šolići, Donji Memići, Memića Brdo 1 i 2.

03.04.2021. godine

– od 08:00 do 16:00 sati trafopodručja: Bečići.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, u većem dijelu zemlje saobraća se po suhom ili vlažnom kolovozu, a u jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. Vozače savjetujemo da na svim putnim pravcima budu maksimalno oprezni.

Zbog izvođenja neophodnih radova, danas će se saobraćati usporeno u zoni petlje Visoko, na autoputu A-1.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Široki Brijeg-Mostar (na obilaznici oko Širokog Brijega), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banoviča).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se