16.2 C
Bihać
Četvrtak, 17 Juna, 2021

U protekla 24 sata zabilježeno čak sedam intervencija

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 13°C, dok je vodostaj Mutnice 85,00 cm.

Policijska stanica Cazin je u protekla 24 sata imala sedam intervencija: četiri remećenja javnog reda i mira i tri saobraćajne nezgode.

U Osretku – Vrelo došlo je do svađe, vike, galame, učestvovanja u tuči od strane dva lica te kršenja Naredbe o ograničenom kretanju, koja je također prekršena u Glogovcu, Stijeni i na Lojićki.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, u Ulici 503. slavne brdske brigade došlo je do sudara 2 m/v, a druga nezgoda je zabilježena u Ulici generala Izeta Nanića. U nezgodama nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta. Osim toga, na R403, naselje Rajak, zbog neprilagođene brzine došlo je do slijetanja 1 m/v s kolovoza. Nije bilo povrijeđenih lica.

Vatrogasna jedinica je imala mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 59 pacijenata je sanitet korišten jednom.

Iz Službe za civilnu zaštitu Grada Cazin podsjećaju čitatelje mojcazin.ba da je na snazi Naredba kojom je, između ostalog, obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, dok maske više nisu obavezne na otvorenom, osim u slučajevima kad nije moguće držati distancu. Od danas je na snazi Naredba o ograničenom kretanju u vremenskom periodu 23:00-05:00 sati.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, nema planiranih radova.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu: dana 07. i 08.05.2021. godine od 08:00 do 16:00 sati trafopodručje Liskovac 2 i 5.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, na putevima u BiH jutros se saobraća po pretežno suhom kolovozu, a pažnju skrećemo na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Zbog radova u tunelu Čaklovići (Tuzla-Kalesija) saobraćaj se od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Doboj-Rudanka, Tarčin-Konjic, Doboj-Tuzla, Kaonik-Busovača Posušje-Tomislavgrad i Banovići-Ribnica.

Zbog održavanja mini maratona na dionici magistralnog puta Polog-Široki Brijeg, danas od 17:45 sati do završetka manifestacije, saobraćat će se usporeno. Vozače na ovoj dionici molimo za poštivanje uputa ovlaštenih lica iz pratnje

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se