30.1 C
Bihać
Subota, 19 Juna, 2021

U saobraćajnoj nesreći u Cazinu povrijeđeno jedno lice

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -1°C, dok vodostaj Mutnice iznosi 1,0 metara.

Policijska stanica Cazin je imala dvije intervencije u protekla 24 sata. U Puškarima je došlo do kršenja Naredbe o ograničenom kretanju u vremenskom periodu 23:00-05:00 sati od strane više lica. Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na M42, Skokovi, došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala 2 m/v, prilikom koje je jedno lice lakše povrijeđeno, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Vatrogasna jedinica je imala mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 31 pacijenata dok sanitet nije korišten.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je obavezno propisno nošenje zaštitnih maski (preko usta i nosa) u zatvorenom i otvorenom javnom prostoru, kao i ograničeno kretanje 23:00-05:00 sati”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, nema planiranih radova.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

– dana 18.02.2021. godine od 08:30 do 15:30 sati za kupce trafopodručja: Vrelo, od 09:00 do 16:00 sati za kupce trafopodručja: Centar 2;

– dana 19.02.2021. godine od 09:00 do 09:30 sati i od 15:30 do 16:00 za kupce trafopodručja: Vodovod Ljubijankići, Solarna elektrana Koprivna, Fejzagići, Elkasova Rijeka, Ljubijankići 1,2 i 3, Ponjevići 1 i 2, Elkići, Liđani, Bečići, Gornja Koprivna 1 i 3, Osmančevići, Gornja Koprivna Vodovod, Duratovići Mrtolosi, Mizići, Toromani 1 i 2, GSM repetitor Sljeme, Junuzovići, od 09:00 do do 13:00 za kupce trafopodručja: Gornja Koprivna 1, od 09:00 do do 16:00 za kupce trafopodručja: Gornja Koprivna 2.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, u većem dijelu BIH jutros se saobraća po mokrom kolovozu. Na dionicama u višim planinskim predjelima upozoravamo na mjestimično zaleđen kolovoz. Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima: Izačić-Bihać-Vrtoče, Bosanski Petrovac-Drvar, Blažuj-Konjic i Kiseljak-Kaonik-Vitez. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Za danas su najavljeni radovi na lokalitetu Ševaš njive (Mostar-Čapljina) zbog čega će u periodu od 13:30 do 14:30 sati doći do obustave saobraćaja u trajanju od 15 do 30 minuta.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na autoput.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača i Gromiljak-Blažuj.

Večeras u noćnim satima (u vremenu od 21 sati do sutra ujutro do 05 sati), zbog izvođenja neophodnih radova, doći će do obustave saobraćaja na dionici autoputa A-1 Zenica jug-Kakanj. Za vrijeme obustave vozila će se usmjeravati na magistralni ili regionalni put (M-17 i R-445).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se