12.4 C
Bihać
Petak, 22 Oktobra, 2021

U Sarajevu hospitalizirano više od 370 ljudi zbog Covid-19, novi izalotorij neće biti otvoren prije druge polovine decembra

U Sarajevu je, prema jutrošnjim podacima iz KCUS-a i Opće bolnice “prim. dr. Abdulah Nakaš”, zbog Covid-19 hospitalizirano najmanje 375 pacijenata, a skoro 50 ih je na intenzivnoj njezi.

Naime, u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” na liječenju u Covid odjelu su 82 srednje teška i teška pacijenta, dok su u Jedinici intenzivne njege hospitalizovana tri pacijenta.

image

Na liječenju u Covid odjelu Opće bolnice su 82 srednje teška i teška pacijenta / Oslobođenje
Istovremeno, prema jutrošnjim podacima, na KCUS-u su trenutno smještena 293 bolesnika sa dijagnozom Covid-19, od čega ih je 46 sa teškom kliničkom slikom na intenzivnoj njezi.

– U protekla 24 sata na Covid odjel Opće bolnice primljeno je pet pacijenata, a otpušteno osam, saopćili su jutros iz ove zdravstvene ustanove.

Iz ove bolnice su naveli da se prva faza adaptacije Izolatorija u krugu Opće bolnice, koji je predviđen za smještaj Covid pozitivnih pacijenata srednje teške i lakše kliničke slike, odvija se planiranom dinamikom.

– Nakon završetka građevinskih radova, Covid-izolatorij se mora opremiti potrebnom medicinskom opremom a prvi pacijenti bi se mogli primati od druge polovine narednog mjeseca, istakli su iz Opće bolnice.

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se