Naslovnica BIHAĆ U sudaru s tegljačem na Plitvičkoj cesti poginuo mladi bihaćki umjetnik Anik...

U sudaru s tegljačem na Plitvičkoj cesti poginuo mladi bihaćki umjetnik Anik Dub Vozač automobila BiH registracije poginuo je u srijedu u sudaru s tegljačem u Ličkom Petrovom selu na Plitvičkoj cesti, piše index.hr.

0

Kako nezvanično saznajemo, smrtno je stradao mladi bihaćki umjetnik Anik Dub, poznat kao umjetnik koji je obojio Bihać, odnosno oslikao ga maštovitim muralima.

Rođen je 12. juna 1993. godine u Bihaću, gdje provodi djetinjstvo i završava osnovnu i srednju školu. Njegove afinitete prema umjetnosti već u osnovnoj školi primjećuje njegova nastavnica likovnog pa tako pod njenim rukovodstvom bilježi i prve uspjehe, a zatim upisuje srednju umjetničku školu (2008) te nastavlja sa usavršavanjem.

Krajem 2012. godine pseudonimom „Anik Dub“ stupa na Street Art scenu kroz graffite i taggove, a kasnije istoimeni pseudonim postaje ključni faktor za formiranje brenda. Street Art umjetnost – pogotovo „3D art“ stvara mu direktan kontakt sa publikom, što je ujedno pobudilo veliko interesovanje medija i njegova umjetnost izlazi iz sjene. Razni festivali, kampovi i izložbe doprinijeli su u formiranju kako ličnosti tako i „umjetničkog rukopisa“.

Pored klasičnih medija u srednjoj umjetničkoj školi sam kreće u istraživanja „drugih“ materijala i s tim na poseban način prezentuje cjelokupan umjetnički rad. Pod terminom „drugih“ ili moderniji medij razvija rad u tehnikama airbrush, tattooart, murali, dizajn, marketing, performans, portreti kasnije karikature…

Inspiracija mu je bio rodni grad i sugrađani koji su mu bili najveća podrška, što govori i podatak da preko 1.000 ljudi iz rodnog grada ima Anikovu majicu, sticker ili karikaturu.

Saobraćajna nesreća se dogodila u 11:35 sati, a sve okolnosti nesreće trebale bi se utvrditi očevidom koji se očekuje. Tegljač koji se sudario s automobilom ima zagrebačku registraciju, piše dalje index.hr.

Loading...