U Tešnju osvanule plakate podrške Mehmedoviću i osude Izetbegovića

U petak su se pojavili crno-bijeli plakati kojima je oblijepljen Tešanj, na kojima se iskazuje “podrška Šemsudinu Mehmedoviću, organizatoru otpora” i osuđuje Bakir Izetbegović, kao “podrumaš i sramota za Bošnjake”, piše The Bosnia Times.

Nakon što su mediji objavili informaciju da je odmetnuta “četvorka” SDA predala zahtjev za formiranje novog kluba poslanika u tom domu, jasno je bilo da je to korak ka njihovom definitivnom odlasku iz SDA.

Nezavisni blok

– Klub će se zvati Nezavisni blok. U njemu će, pored mene, biti Šemsudin Mehmedović, Sadik Ahmetović i Salko Sokolović. Nije isključeno da nam se uskoro pridruži još članova – kazao je Šepić.

U zahtjevu, koji su poslanici uputili, navode da će funkciju predsjedavajućeg Kluba obavljati Sokolović, a njegov zamjenik bit će Ahmetović. Obavijestili su Šefika Džaferovića, predsjedavajućeg ovog doma, da su istupili iz Kluba poslanika SDA. Zahtjev još uvijek nije potpisao Mehmedović iz razloga što fizički nije prisutan u Sarajevu. Nakon osnivanja novog kluba i odlaska pomenute četvorke, Klub SDA će brojati šest umjesto dosadašnjih 10 poslanika.

– U njemu će se istinski realizirati osnovne ideje kojima smo se vodili dok smo bili i u SDA – rekao je Šepić.

Mehmedović je na naše pitanje hoće li potpisati zahtjev za osnivanje novog kluba rekao:”Čut će se kad dođe vrijeme za to.”

Hitna sjednica

Vrijeme je brzo došlo jer je u petak, 5. maja 2017. godine, u poslijepodnevnim satima je održana hitna sjednica Izvršnog odbora SDA Tešanj.

Zaključak je da se od Predsjedništva SDA BiH traži da poništi odluku o tzv. ukoru, istim povodom je zakazana i Skupština SDA Tešanj.

Za nedjelju, 7. maja, zakazana je i Skupština SDA Tešanj. Izgleda da Mehmedović igra ponovo dvostruku igru, kao i pred Kongres SDA 2009. Jer je i ovaj put ostao s tzv. odmetnicima, ali nije stavio svoj potpis na osnivanje novog kluba, istovremeno zakazujući nekoliko sjednica u Tešnju s ciljem ucjena i prisila rukovodstva SDA.

Vjeruje se da su se u njegovoj režiji u petak pojavili i crno-bijeli plakati kojima je oblijepljen Tešanj, na kojima se iskazuje “podrška Šemsudinu Mehmedoviću organizatoru otpora” i osuđuje Bakir Izetbegović, kao “podrumaš i sramota za Bošnjake”.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se