0.1 C
Bihać
Utorak, 30 Novembra, 2021

U Velikoj Kladuši smanjen broj slučajeva nasilja u porodici

U prvih šest mjeseci ove godine prema Izvještaju Policijske stanice Velika Kladuša o svim evidentiranim slučajevima po projektu „Nasilje u porodici“ prijavljeno je 13 slučajeva nasilja u porodici, što u odnosu na isti period prošle godine manje za osam slučajeva, odnosno u tom periodu prijavljen je 21 slučaj.

Pad broja slučajeva nasilja u porodici rezultat je i predanog rada policijskih službenika na ovom polju kaže Halid Melkić, policijski službenika koji radi na projektu „Nasilje u porodici“. Prema njegovim riječima, protiv nasilnika podneseno je 13 izvještaja Kantonalnom tužilaštvu u Bihaću o počinjenom krivičnom djelu nasilje u porodici, te 13 zahtjeva za izricanje zaštitine mjere “zabrana uznemiravanja“ Općinskom sudu Velika Kladuša.

U 13 prijavljenih slučajeva kao nasilnici se pojavljuju osobe muškog spola. 14 osoba je trpjelo nasilje u 13 prijavljenih slučajeva, šest je zadobilo lakše, a jedna teže tjelesne povrede, dok su žrtve najčešće starosne dobi između 25 i 45, te preko 46 godina starosti.

Izvor: cazin.net

 

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se