Naslovnica BOSANSKA KRUPA UČENICI IZ BOSANSKOKRUPSKIH MZ DOBILI REDOVAN PREVOZ - Stavljanjem potpisa na ugovor...

UČENICI IZ BOSANSKOKRUPSKIH MZ DOBILI REDOVAN PREVOZ - Stavljanjem potpisa na ugovor riješen je vanlinijski prevoz 56 učenika do završetka tenderske procedure vezane za javne nabavke ovih usluga...

0

BOSANSKA KRUPA, 12. februara – Načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović i direktor firme „Putnik prevoz“, u prisustvu direktorice „Druge osnovne škole“ Daire Zjakić, potpisali su danas ugovor o vanlinijskom prevozu učenika sa područja općine Bosanska Krupa u cestovnom prometu.

Pedeset šest učenika iz Drenove Glavice, Ostružnice i Malog Badića na nastavu u Drugu osnovnu školu od početka drugog polugodišta ne idu zbog neuspjele javne nabavke usluga prevoza. Zahvaljujući Općini Bosanska Krupa danas je ovaj problem riješen. Načelnik Halitović je sa „Putnik prevozom“ potpisao ugovor za mjesec dana u kojem bi škola trebala okončati tendersku proceduru. Među učenicima koji će koristiti ovaj vanlinijski prevoz je i šestero djece sa teškoćama u razvoju koja žive u različitim dijelovima lokalne zajednice poput Dolova, Hodžinca, Lamela, Krčane.