Udruženje navijača FK Željezničar osudilo prekidanje Skupštine kluba

IZVORavaz.ba

Sinoć je zasjedala Skupština FK Željezničara koja je vrlo brzo prekinuta. Predsjednik Skupštine kluba s Grbavice u ostavci Ermin Čengić nije želio mijenjati dnevni red, a potom je napustio i na taj način prekinuo sjednicu. Tim povodom oglasili su se najvatreniji navijači Željezničara – popularni “Manijaci”.

Pomno pratiti djelovanje svih članova
– Udruženje navijača FK Željezničar osuđuje jučerašnji čin prekida Skupštine kluba koju je svojevoljno donio predsjednik u ostavci, Ermin Čengić. U vrlo teškoj situaciji u kojoj se Klub nalazi, gdje je potrebno djelovati odmah i sad, smatramo potpuno nelogičnim opstruiranje održavanja sjednice i donošenje bitnih odluka za Klub.

Pozivamo predsjednika u ostavci, kao i sve ostale članove Skupštine, na odgovorno ponašanje i organizaciju nove sjednice u najkraćem mogućem roku, a najdalje za sedam dana. Obezvrijeđivanje najvišeg klupskog organa i onemogućavanje slobodnog demokratskog procesa je nedopustivo, a UNFKŽ će u narednom periodu pomno pratiti djelovanje svih članova i pozivati na direktnu odgovornost sve one koji ukazano povjerenje zloupotrijebe.

Nova perspektiva
Trenutni rezultati i poslovanje kluba ispod su svih očekivanja. Očekujemo od članova Skupštine da na narednoj sjednici donesu odluke i imenuju ljude koji će ponuditi novu perspektivu i viziju stabilizacije kluba. Željo je bio, jeste i bit će. Prije nas, sa nama i poslije nas. Mi smo Željini, Željo je naš – saopćili su “Manijaci”.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se