20.8 C
Bihać
Četvrtak, 29 Jula, 2021

Ugovore o stipendiranju potpisali stipendisti Općine Velika Kladuša

Riječi zahvale za finansijsku podršku u njihovom fakultetskom obrazovanju, uz obećanja da će opravdati povjerenje učenjem, dobrim ocjenama i rezultatima uputili su stipendisti prilikom potpisivanja ugovora. Među njima su Sabina Čelebić, studentica 4. godine Pravnog fakulteta i Maida Delić, studentica prve godine Biotehničkog fakulteta.…

Zajedno sa studentima ugovore o stipendiranju potpisali su i roditelji i kako kažu, stipendija će im uveliko olakšati finansiranje studiranja njihove djece. Stipendija je naročito dobrodošla u porodice koje školuju više djece, poput porodice Husić koja ima šestero djece, od kojih se školuje troje.

Studentima i roditeljima danas se obratio i Amir Đogić, direktor „Komunalija“ i nekadašnji stipendista Općine. Uz čestitke na stipendijama Đogić je studentima poručio da uče i da se uvijek trude da budu među najboljima, te da zajedničkim snagama grade bolju budućnost svoga grada.

Ove godine uobičajena procedura potpisivanja ugovora o stipendiranju za tekuću akademsku godinu je promijenjena i obavljena je sa kašnjenjem zbog pandemije koronavirusa, te svih dešavanja vezanih za hapšenje i pritvaranje Općinskog načelnika. Potpisivanje ugovora je obavljeno uz obavezno poštivanje mjera zaštite od koronavirusa. Recimo i to da najviše studenata, stipendista Općine Velika Kladuša studira na univerzitetima u Bihaću i Sarajevu.

Izvor: cazin.net

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se