Uhapšen Alen Čengić

IZVORavaz.ba

Čengić će nakon obrade u MUP-u KS biti predat Tužilaštvu postupajućem tužiocu, nakon čega će se odlučiti dalje o mjerama.

Inače, optuženi u predmetu “Alen Čengić i drugi” uhapšeni su u policijskoj akciji “Coral i Tango” u oktobru 2015. godine. Tada je zajedno a Čengićem, prokuristom firme Holiday Resort i vlasnikom restorana Park prinčeva, uhapšeno još 14 osoba, a optužnica je podignuta protiv njih 12.

Tako se Čengić, Adnan Hadžibajrić, Mehmed Puškić, Vahid Alić, Jasmin Kulenović, Sabina Bajraktarević, Jasmina Šehović, Nerman Čeho, Dragan Koledin i Adis Skorupan terete da su u periodu od juna 2014. do juna 2015. godine počinili krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima porezna utaja, ugrožavanje sigurnosti, teška krađa, oštećenje tuđe stvari i organiziranje otpora, čime su budžet Federacije BiH oštetili za pola miliona KM.

Uz navedeno, Alen Čengić se, također, tereti da je zajedno sa Senadinom Didikom i Kemalom Elkazom počinio krivično djelo navođenje na prostituciju.

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se