Ukleti predsjednik: Koga god je dotakao, stigao ga je užas

IZVORavaz.ba

Riječ je o bivšem predsjedniku ove države Carlosu Menemu koji je čitavu deceniju vladao tom južnoameričkom državom.

Kako prenosi portal Atlas Obscura, lokalne legende kažu da njega prati toliko loša sreća da ga krive čak i za kolaps argentinske ekonomije 2001. godine.

A loša sreća počela je već 1989. godine. Naime, nedugo nakon osvajanja predsjedničkih izbora imenovao je dvojicu ministara koji su ubrzo umrli. Tek nekoliko dana nakon početka obavljanja dužnosti ministra ekonomije Miguel Roig doživio je infarkt tokom vožnje i poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Dva mjeseca kasnije, ministar zdravstva poginuo je u avionskoj nesreći. Iste te godine rukovao se s uspješnim pilotom trkaćih brodova Danielem Scolijem koji je kasnije doživio tešku nesreću u kojoj je izgubio ruku. Iduće godine održavalo se nogometno svjetsko prvenstvo u Italiji i Menem je posjetio utakmicu u Milanu između Argentine i Kameruna.

Pokušao se rukovati s golmanom Neryjem Pampidom, ali je uspio samo ga potapšati po koljenu. Uskoro je golman povrijedio koljeno i morao je napustiti utakmicu koju je na kraju Argentina i izgubila.

Budući da je bio veliki obožavalac sporta, često je odlazio na utakmice i donosio zlu sreću.

Nakon susreta predsjednika Menema s teniserkom Gabrielom Sabatini, njena karijera je naglo počela propadati. Povezuju ga čak i sa smrtima slavnih osoba.

Naime, 1989. godine posjetio je teško bolesnog plesača tanga Huga del Carrila koji je iznenada umro nedugo nakon posjeta. Tek nekoliko godina kasnije se ista stvar dogodila i skladatelju Astoru Piazzolli.

Čak i sam Menem je jednom prilikom priznao da vjeruje kako je uklet. U domovini je toliko uvriježeno mišljenje da Menem donosi lošu sreću da neki mediji ne žele ni objaviti njegovo ime.

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se