12.5 C
Bihać
Nedjelja, 24 Oktobra, 2021

Unaprijeđenje sporta i kulture u gradu Bihaću

Na prvu kada se pomisli na ovu mjeru, vjerovatno da svi odmah zamišljaju upumpavanje više novca poreznih obveznika u postojeća sportska/kulturna društva. “Nažalost”, o tome se ne radi u ovoj mjeri. Fokus je na dugoročnu infrastrukturu za sport i kulturu.

Ne možemo sanjati o uspjesima u sportu ako promjenu/reformu ne napravimo odozdo prema gore, odnosno od malih terena, pozornica i slično prema stadionima, pozorištima, i muzejima. Ovo konkretno znači da se mora revitalizirati značaj sporta i kulture za mjesne zajednice, naročito one koje su zapostavljene.

Na hiljade je bihaćke djece koja imaju potencijal da sutra budu naši reprezentativci, kako u domenu sporta, tako i u domenu kulture, ali taj talent ostaje neiskorišten jer oni nemaju podrške okoline. Grad Bihać upravo treba da napravi ovu podršku i to prije svega kroz kontinuirano ulaganje u ovu infrastrukturu. Kao gradski vijećnik radit ću na:

  1. Uspostavi što više lokalnih (mjesnih) sportskih klubova i kulturno-umjetničkih društava.
  2. Reviziji postojeće podrške sportu i kulturi.
  3. Mjesečnom obilasku svakog sportskog terena na području grada, a kako bi se sanirao isti.
  4. Razvijanju omladinskih škola za sport i kulturu. Pritom neće biti zanemarene postojeće organizacije, ali će se zahtjevati od njih da preispitaju vlastite poslovne modele (u cilju dugoročne održivosti).

Cilj svega navedenog je da se vrati stara sportska/kulturna slava Bihaća i da naši talenti opet budu prepoznati širom države i regiona i da naravno ostanu u Bihaću.

Adnan Lipovača kandidat za G.V Bihać

U Bihaću 07.11.2020

 

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se