UNSKA PRUGA: Željeznice zadovoljne brojem putnika

Stoga se razmišlja da se u skorije vrijeme u saobraćaj uvede i lokalni putnički voz Bihać-Bosanski Novi-Bihać kojim bi putovali učenici, studenti i radnici.

U prvih sedam dana augusta sa željezničkih stanica Bihać, Cazin-srbljani, Boanska Krupa i Otoka otputovao je 281 putnik, što pokazuje trend porasta broj putnika talgo-vozom. Dnevno putuje u prosjeku 160 putnika.

Zbog nezaštićenih cestovno-željezničkih prijelaza, bh.talgo-vozom od Bihaća do Bosanske Krupe putuje se cijeli sat, jer voz saobraća smanjenom brzinom, do pedeset km na sat. Kako bi se brzina podigla, a unaprijedila sigurnost učesnika u saobraćaju neophodno je instalirati prijelaze sa poluatomatskim branicima, kaže Samir Alagić, direktor područne infrastrukture ŽFBiH Bihać.

Željezničko-cestovni prijelazi jedan su od većih problema budući da ih je na ovom željezničkom području ukupno 50, a samo od državne granice do Bihaća 34. Alagić je ovom prilikom pozvao lokalne zajednice, gradove i općine, te Vladu USK-a da zajedno s Upravom Željeznica počnu rješavati ovaj problem.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se