Naslovnica USK Unsko-sanske šume poslovale uspješno DRVNA INDUSTRIJA JEDNA JE OD NAJPERSPEKTIVNIJIH GRANA BIH.

Unsko-sanske šume poslovale uspješno DRVNA INDUSTRIJA JEDNA JE OD NAJPERSPEKTIVNIJIH GRANA BIH.

0

Jedan od prioritetnih ciljeva u budućem periodu bit će apliciranje sa većim brojem projekata iz oblasti šumarstva i ekologije za fondove Evropske unije”>

Drvna industrija jedna je od najperspektivnijih grana Bosne i Hercegovine. Uprkos tome preduzeća koja djeluju u ovom sektoru suočavaju se sa brojnim problemima. U šumskom privrednom društvu „Unsko-sanske šume“, ipak smatraju da su i ovu godinu poslovali uspješno.

U svrhu unapređenja poslovne saradnje održali su sastanke sa drugim šumskoprivrednim društvima. Jedan od prioritetnih ciljeva u budućem periodu bit će apliciranje sa većim brojem projekata iz oblasti šumarstva i ekologije za fondove Evropske unije.

Ističu i da kontinuirano ulažu u mehanizaciju, vodeći računa o tome da strojevi sa kojima rade ne zastare.

Iza nas je jedna jako teška godina obzirom da nismo imali nadzorni odbor u prva 2 mjeseca. Sve značajnije aktivnosti koje su slijedile nakon potpisivanja ugovora sa našim drvoprerađivačima su počele početkom marta mjeseca. Od tad do danas zaista marljivo i vrijedno radimo. Ja se nadam da ćemo i ovu godinu moži zaključiti i analizirati je i nakon analize donijeti zaključak da smo uspješno poslovali u 2017 godini”, kaže Haris Mešić, direktor ŠPD „Unsko-sanske šume“.