Useljenje u zgradu Kantonalnog suda narednih dana

Kantonalni sud u Bihaću uskoro bi se trebao useliti u novu zgradu. Prelazak će biti moguć onog momenta kada se za objekt dobije upotrebna dozvola, što se očekuje narednih dana.

Projekt gradnje zgrade Kantonalnog suda u Bihaću koštao je više od 4,5 miliona maraka, a finansirali su ga EU izdvojivši tri miliona i Vlada USK milion maraka.

Manji zahvati

Novo zdanje Kantonalnog suda u Borićima ovih bi dana trebalo biti predano na upotrebu. Odavno su završeni krupni građevinski radovi, a trenutno se, nakon sitnih vanjskih, privode kraju i oni manji zahvati u unutrašnjosti objekta.

– Ispunili smo sve uvjete iz zaključka Grada Bihaća koji se odnosio na tehnički prijem objekta i ove sedmice, kako smo ispunili uvjete za dobivanje upotrebne dozvole, trebali bismo se useliti u nove prostorije – ističe Fata Nadarević, predsjednica Kantonalnog suda u Bihaću.

S preseljenjem u novu zgradu kasnilo se zbog otklanjanja nedostataka koje je konstatirala gradska Komisija za tehnički prijem. Predsjednica Suda tvrdi da su sve uočene manjkavosti otklonjene i da trenutno ništa ne stoji na putu otvaranja ovog objekta.

Bolji kvalitet

Bolji uvjeti olakšat će posao uposlenicima u pravosuđu, jer će se time utjecati na kvalitet i efikasnost rada Suda.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se