18.3 C
Bihać
Ponedjeljak, 2 Avgusta, 2021

USK: Ministarstvo donijelo 21 rješenje o građenju za investitora JP “Ceste Federacije BiH” d.o.o. Sarajevo

Ovi akti se izdaju shodno Uredbi o građevinama i zahvatima od značaja za Unsko-sanski kanton i građevinama, djelatnostima i zahvatima koji mogu u znatnoj mjeri uticati na okoliš, život i zdravlje ljudi, za koje lokacijsku informaciju, odnosno urbanističku saglasnost izdaje Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona.

Radi se o donesenim rješenjima za 18 infrastrukturnih projekata koji će unaprijediti putnu komunikaciju i povezanost kako gradova i općina Kantona, tako i Kantona sa ostalim dijelovima Federacije Bosne i Hercegovine. Donesena rješenja su rezultat dobre saradnje Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša i JP „Ceste Federacije BiH“ d.o.o. Sarajevo, odnosno između ostalog rezultat brojnih sastanaka ne samo predstavnika ove dvije institucije već i ostalih zainteresiranih strana čiju je dokumentaciju i saglasnosti trebalo pribaviti kako bi se u propisanim rokovima donijela navedena rješenja.

Ministarstvo također ulaže maksimalne napore kako bi se okončao postupak izdavanja akata o građenju i za preostalih 7 infrastrukturnih projekata istog investitora, JP „Ceste Federacije BiH“ d.o.o. Sarajevo, kako bi što prije mogli početi građevinski radovi.

Detaljan pregled izdatih rješenja kao i onih čije je izdavanje u postupku i koji se odnose na gradove Bihać i Cazin i ostale općine Unsko-sanskog kantona, možete preuzeti OVDJE.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se