Uskoro nove cijene eko testa i tehničkog pregleda vozila u BiH

IZVORklix.ba

Kako saznajemo iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH, vozačima u BiH bi u narednih desetak dana trebalo da budu poznate nove cijene tehničkog pregleda vozila i eko testa.

“Entiteti su izabrali svoje predstavnike za radnu grupu koji će donijeti rješenje za ovaj problem. Vjerovatno će već danas ili sutra kolegama na adresu biti proslijeđen rok za izradu pravilnika o tehničkim pregledima. Oni će pored toga izraditi i jedinstveni cjenovnik na nivou BiH. Pored ovog pravilnika, bit će revidirani i ostali pravilnici iz oblasti saobraćaja”, kazali su nam iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Radna grupa je formirana od predstavnika Ministarstva komunikacija i prometa BiH, kao i nadležnih entitetskih institucija i Brčko distrikta.

Na pitanje mogu li vozači očekivati vraćanje stare cijene eko testa od 5 KM i povrat novca, iz nadležnog ministarstva nam odgovaraju da još ne mogu sa sigurnoću potvrditi kolike će biti nove cijene, ali naglašavaju kako svaki nepotrebni finansijski nameti građanima BiH nisu prihvatljivi.

Podsjećamo, na poskupljenje registracije vozila u Federaciji BiH najviše je utjecalo povećanje cijena za eko test koji se plaća prilikom redovnog tehničkog pregleda vozila, a bez kojeg nije moguće registrovati vozilo. Tako već tri mjeseca umjesto 5 KM, vozači eko test plaćaju 22, 32 i 36 KM, ovisno o vrsti motora vozila.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se