Usluge vodosnabdijevanja i odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda, najvažnije su usluge za grad Bihać

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić zajedno sa predstavnicima JP ¨Vodovod¨ Bihać, sastao se sa predstavnicima Njemačkog društva za međunarodnu saradnju, Regionalne mreže saveza općina i gradova NALAS Udruženja vodovoda Dunavskog sliva, te predstavnicma Aquasan mreže u BiH. Sastanak je upriličen prije radionice kojom započinje operativno funkcioniranje Regionalne mreže za izgradnju kapaciteta (RCDN) jedinica lokalne samouprave i javnih vodovodnih preduzeća u Jugoistočnoj Evropi.
Kako se prva radionica i prvi sastanci važni za rad ove regionalne mreže odvijaju u Bihaću, gradonačelnik Fazlić je dao učesnicima radionice svoju podršku i podršku grada Bihaća, te istakao da su za jedinice lokalne samouprave usluge vodosnabdijevanja i odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda, odnosno vodne usluge, najvažnije usluge čiji kvalitet u kontinuitetu trebaju unapređivati.
On je dodao da je će to biti jedna od osnovnih funkcija gradske administracije u narednom periodu. Učesnicima radionice gradonačelnik Fazlić prezentirao je napore grada na izgradnji kanalizacione mreže i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, te ih pozvao da tokom narednih radionice koriste infrastrukturne i kadrovske resurse grada Bihaća.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se