Ustavni sud BiH: Amiru Zukiću povrijeđeno pravo na privatni i porodični život

Ustavni sud Bosne i Hercegovine je djelomično usvojio apelaciju Amira Zukića podnesenu protiv rješenja Kantonalnog suda u Sarajevu od 30. marta 2017. godine, rješenja Općinskog suda u Sarajevu od 15. marta 2017. godine, rješenja Općinskog suda u Sarajevu od 24. februara 2017. godine i rješenja Općinskog suda u Sarajevu od 20. februara 2017. godine.

Ustavni sud Bosne i Hercegovine je odbio apelaciju kao neosnovanu u dijelu koji se odnosi na prava iz člana II/3.d) Ustava Bosne i Hercegovine i člana 5. stav 1. tačka c) i st. 3. i 4. Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda, pravo na pravično suđenje u vezi s imunitetom iz člana II/3.e) Ustava Bosne i Hercegovine i člana 6. stav 1. Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda, pravo iz člana 13. Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda i pravo iz člana II/4. Ustava Bosne i Hercegovine, člana 14. Evropske konvencije i člana 1. Protokola broj 12 uz Evropsku konvenciju za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda.

Ustavni sud Bosne i Hercegovine je usvojio apelaciju Amira Zukića u dijelu koji se odnosi na pravo na poštovanje privatnog i porodičnog života iz člana II/3.f) Ustava Bosne i Hercegovine i člana 8. Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se