28.8 C
Bihać
Ponedjeljak, 21 Juna, 2021

Plan vakcinacije u FBIH: Na održanom sastanku u Bihaću učestvovao pomoćnik ministra zdravstva FBIH Goran Čerkez

Prva isporuka vakcina u BiH očekuje se krajem januara i već sada je sigurno da će u prvoj isporuci biti manje količine vakcina. Dolazak vakcina u USK, očekuje se do 10. februara, a brojka kojom se operira jeste oko 600 doza..

BIHAĆ, 14. januara – Na redovnoj sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, predstavljen je Plan vakcinacije Federalnog ministarstva zdravstva u pogledu zaštite od oboljenja Covid-19.

Plan podrazumijeva distribuciju vakcina po kantonima na principu jednakosti i solidarnosti. Prve vakcine, koje u BiH stižu krajem januara bit će uskladištene u Mostaru, dok će se istovremeno formirati centri za skladištenje i distribuciju. Jedan od centara bit će i Bihać. U FBiH planirano je do 10 hiljada doza Pfizerove vakcine.

Zdravstvo kantona tvrdi kako je spremno za dolazak vakcine kao zaštite od oboljenja COVID-19, a potvrđeno je to upravo na danas održanom sastanku u Zavodu za javno zdravstvo kojem je prisustvovao i Goran Čerkez, pomoćnik ministra za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine. Prema dostupnim informacijama, vakcinu će dobiti svi domovi zdravlja, a prvi će, u prioritetu, biti cijepljeni zdravstveni radnici

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se