Vandalizam u Bihaću: Nesavjesni građani uništavaju gradsku imovinu (FOTO)

Gradska imovina naše je zajednicka imovina. Ona se finansira iz sredstava gradskog budžeta, a to je novac svih građana Grada Bihaća.

S obzirom na sve češće slučajeve vandalizma i otuđenja javne gradske imovine, ovim putem ponovno pozivamo građane da u spriječavaju takvog ponašanja pojedinaca, iste prijave ili Komunalnoj inspekciji Grada Bihaća ili Policijskoj upravi.

Za vandalsko ponašanje u odnosu na gradsku imovinu nema isprike.

Novac potrošen na silne popravke oštećenja nastalih takvim ponašanjem mogu biti kud i kamo kvalitetnije potrošeni, za financiranje raznih drugih projekata.

Najžalosnije je što su „na udaru“ huligana,objekti poput dječijih igrališta, mjesta gdje se okuplja naša najmlađa populacija.

Posebno se i često uništavaju klupe za sjedenje ,saobraćajni znakovi ,korpe za otpatke ali i zid i rasvjeta u Pasarelli i Smaragdnom mostu.

Poziv građanima upućujemo posebno kad se radi o otuđenju poklopaca za šahtove i slivnih rešetki što prouzrokuje ne mali broj ljudskih nezgoda i oštećenja motornih vozila.

Takva otuđenja izazivaju poseban i dodatni trošak JU „Zavod za prostorno uređenje“ i JP „Vodovod“. Zato apelujemo na naše sugrađane da ne dozvolimo da na našoj zajedničkoj imovini, obijesna mladež, ali i oni nešto stariji, uništavaju nemilice imovinu građana i gradsku imovinu izgrađenu zajedničkim novcem.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se