Naslovnica CAZIN Vatrogasna jedinica Cazin zabilježila četiri intervencije, policija tek jednu

Vatrogasna jedinica Cazin zabilježila četiri intervencije, policija tek jednu

0
rema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 08:00 sati izmjerena je temperatura od 10 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 94,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je jednu intervenciju.

Naročito drsko ponašanje od strane dva lica evidentirano je u Majetićima.

Cazinski vatrogasci imali su četiri intervencije u protekla 24 sata:

11:04-12:20 Šturlić, požar bandere;
14:05-15:40 Crnaja, požar šume;
14:59-15:45 Gnjilavac, gašenje dimovodnog kanala;
18:54-20:48 Krivaja – Donji Poričići, požar šume.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 92 pacijenata, dok je sanitet korišten dva puta.

Vodosnabdjevanje na području Cazina je redovno, bez prekida.

Kada je u pitanju elektrosnabdijevanje, zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije na području PJD Cazin dana 11.03.2019. godine prema slijedećem rasporedu:

13:00-15:00 sati TP LISKOVAC 1 – NN-IZLAZ 2. PREMA ČAJIĆIMA;
15:30-17:30 sati TP ŠKRGIĆI  – NN-IZLAZ 1 PREMA BEGANOVIĆIMA.

Iz BIHAMK-a da su zbog pojačane frekvencije vozila u gradskim centrima moguće gužve, pa vozače pozivamo na strpljenje. Na ostalim dionicama saobraća se umjerenim intenzitetom. Na putevima koji prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Na magistralnim putevima: M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac), M-17 Nemila-Zenica (kroz tunel Vranduk) i M-1.8 Duboki Potok-Srebrenik (u tunelu Drenik), vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Loading...