12.3 C
Bihać
Četvrtak, 21 Oktobra, 2021

Večera u restoranu ili odlazak u trgovinu – šta je rizičnije?

Zbog sve većeg broja novozaraženih koronavirusom i dodatnih restriktivnih mjera, više vremena provodimo u vlastitom domu, izbjegavajući javna okupljanja.

No, pitanje koje se često nameće u vrijeme pandemije jest koliko je sigurno boraviti u restoranu, trgovačkim centrima i parkovima.

Večera u restoranu i kupovina – što je sigurnije?
Ako se pridržavamo propisanih smjernica, obje aktivnosti su relativno sigurne. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) donosi neke smjernice kojih se treba pridržavati – održavanje razmaka od dva metra, nošenje maske i pridržavanje pravilne higijene ruku. Ako se pridržavate svih mjera predostrožnosti, rizik od zaraze je manji.

Koliko je sigurno posjetiti određeno mjesto zapravo ovisi o tome koliko je sati, o okruženju i gužvi.

Pri odabiru restorana, pokušajte potražiti onaj s rasporedom sjedala na otvorenom. Na otvorenom prostoru rizik od zaraze je manji. Pazite da stolovi nisu jako blizu te provjerite pridržavaju li se sigurnosnih smjernica. Večera u zatvorenom dijelu restorana je rizičnija i to bi trebalo izbjegavati.

Odlazak u kupovinu u trenutku kada su najveće gužve smatra se najrizičnijim. Zatvoreni prostor, loša ventilacija i nemogućnost održavanja distance mogu povećati šansu za zarazu. Odlazak u trgovine radnim danima umjesto vikendom je puno bolja opcija. Gužve će biti manje i bit će dovoljno prostora za slobodno kretanje. Obavezno nosite masku za lice i nosite sredstva za dezinfekciju, prenosi E-Times.

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se