Večeras počinje obilježavanja dana MZ Vrsta

Danas u Bihaću zvanično počinje obilježavanje dana MZ Vrsta.

Moramo spomenuti da je ova MZ dala više od 50 šehida u odbani Bosne i Hercegovine i da su svakako u proteklom ratu odigrali veoma značajnu ulogu koju građani Bihaća, ali i ostatka Bosne i Hercegovine ne smiju zaboraviti.

Kako se ovakve stvari ne bi zaboravile, mještani ove MZ obilježavaju ovo kao jedan od najvažnijih datuma u novijoj historiji naše države. Ovi dani se obilježavaju zbog heroja rahmetli Adila Bešlića, šehida koji su dali svoj život za našu Bosnu i Hercegovinu, ali i ratnih vojnih invalida i svih učesnika rata koji nas je zadesio u periodu između 1992-1995 godine.

Od danas 01.08.2018. pa sve do 03.08.2018. godine će trajati ovo obilježavanje, a mi vam donosimo protokol istog kako bi što više mještana MZ Vrsta ali i građana Bihaća, Cazina i ostali djelova Unsko-sanskog kantona prisustvovalo ovom važnom događaju.

Treba spomenuti da je nakon toliko godina poslije rata, a sve zaslugom mještana MZ Vrsta, ministra za pitanje boraca USK Dževada Malkoča i Sanela Rekića završeno i postavljanje jarbola koji su zasigurno simbol šehidskog mezarja gdje je ukopan i rahmetli Adil Bešić.

Na svom facebook profilu, vijećnik GV Bihać Refik Imširević je pohvalio ovaj humani gest Sanela rekića i ministra Dževada Malkoča, kao i gest svih onih koji su pomogli u realizaciji ovog projekta.

Ovom prilikom redakcija KRAJINA.BA portala poziva sve mještane MZ Vrsta, ali i sve građane ostatka Unsko-sanskog kantona da ova 3 dana budu svjedoci obilježavanja odbrane Bihaćke regije i svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj.

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se