27.7 C
Bihać
Utorak, 3 Avgusta, 2021

Večerašnji događaj je znak da se trebaju prekinuti svi pregovori o bilo kojem migrantskom kampu u Bihaću

Bišćani u strahu nakon što je večeras izboden mladić ispred svoje porodične kuće

I pored svih napora policije, Bišćani se ne osjećaju sigurno u svom gradu, a razlog tome je nekoliko hiljada migranata koji se nalaze na području našeg grada.

Večeras je kap prelila čašu kada su migranti, po ko zna koji put u protekle 3 godine provalili u porodičnu kuću. Nažalost, došlo je do sukoba između Bišćanina koji je htio istjerati migrante u kojem je mladić iz Bihaća izvukao deblji kraj. Za sada nemamo informacija u kakvom se stanju mladić nalazi, ali po izjavama očevidaca zadobio je nekoliko rana nožem i to u predjelu stomaka i vrata.

VEZANA VIJEST: Večeras u Bihaću: Pokušaj ubistva u naselju Prekounje (VIDEO)

Danas su se, na neki način, Bišćani uspjeli izboriti protiv smještanja nekoliko hiljada migranata u improvizirani kamp Bira (nekadašnja tvornica rashladnih uređaja), što je danas i državni ministar sigurnosti Selmo Cikotić potvrdio za medije, ali se nisu uspjeli izboriti protiv smještanja migranata na područje Bihaća, tačnije na lokalitet Lipa.

Kada pogledamo ovaj večerašnji nemili događaj, kada pogledamo strah u očima svih Bišćana čija su djeca večeras bila u gradu, onda nam je jasno da ukoliko ne želimo ovakve događaje i dalje gledati u našem gradu i strepiti da će se sutra ovako nešto dogoditi nama, naša borba ne smije prestati. Građani Bihaća se moraju boriti protiv svih kampova na području Bihaća jer to niko drugi neće učiniti za nas. Vidite i sami kako je Vjekoslav Bevanda prije nekoliko dana odbranio Hercegovinu i nije dozvolio da se migranti smjeste tamo. Milorad Dodik već tri pune godine ne dozvoljava da migranti borave na području manjeg BIH entiteta Republike Srpske, dok nama “naši” gotovo svakodnevno šalju migrante u Bihać.

Postavimo sami sebi pitanje hoćemo li dozvoliti da naša djeca ne smiju slobodno šetati ulicama našeg grada?

Kada vidimo da skoro svaki migrant ima neko hladno oružje sa sobom, moramo pitati državnog ministra sigurnosti da li se i Bišćani trebaju naoružati kada izlaze iz svojih domova kako bi se na taj način mogli odbraniti od ove “bradate dječice” ili “jadnika koji bježe od rata” kako ih popularno nazivaju plaćeni mediji od strane stranih organizacija?

Zašto su vlasti izabrale baš Bihać pored toliko gradova u Bosni i Hercegovini?

Haj što smo godinama poslije rata zapostavljeni od naše vlasti i ako smo u ratu oslobodili najveći dio teritorije BiH, ali i sad kada Bosna i Hercegovina ima veliki problem sa migrantima, opet Bihać i Bišćani moraju voditi najveću bitku.

Kada sve ovo pročitamo, jedno je jasno, samo slogom možemo spasiti grad on invazije migranata, ali i propalih političara koji problem države “guraju pod tepih” jednog malog grada po imenu Bihać.

Jedno je jasno, Bišćani ne žele migrantske kampove u svom gradu kao ni Kladuščani, Cazinjani niti drugi stanovnici Unsko-sanskog kantona. Nama ne trebaju milioni koje nam nudi EU, a ovom prilikom poručujemo svim stranim organizacijama, novinarima pa i cijeloj Europi da svih 80-tak miliona koje nam nudite putem medija ovih dana uzmete sebi i otvorite granice za ove napaćene migrante koji ne žele ostati kod nas, nego žele vama u Europu. Ispunite želju ovim ljudima, solidarišite se s njima, pružite im adekvatan smještaj i hranu jer mi to uistinu nismo u tanju pružiti ni svojim legalnim stanovnicima, a kamo li ovim ilegalnim migrantima.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se