Velika Kladuša: Klanjana dženaza svirepo ubijenom trogodišnjaku Denisu Pašiću

Tijelo dječaka jučer je iz Pule dovezeno U BiH, nakon što je njegov otac Rešid Pašić potpisao je početkom sedmice saglasnost za pokop njegovog sina u Velikoj Kladuši.

Podsjećamo, tijelo trogodišnjeg Denisa Pašića pronađeno je 24. maja nedaleko do lučice Mandrača u Puli, a u vezi sa njegovom nasilnom smrću uhapšeni su i u pritvoru se nalaze njegova majka Chiara Pašić i četrnaestogodišnjakinja.

Dosadašnjom istragom utvrđeno je da se Kjara dogovorila s maloljetnicom da ubiju njeno dijete, koje je prošlog mjeseca proslavilo treći rođendan.

Mrtvog dječaka su zamotale i pod okriljem noći bacile u more. Kako bi policiju odvela u krivom smjeru, Kjara je iza ponoći prijavila nestanak. Tvrdila je da je sina izgubila između 18 i 19 sati i da ga je sama tražila po gradu. Ona je nedugo nakon zločina uhapšena i prijeti joj kazna zatvora od 40 godina.

Nasilna Denisova smrt pokrenula je brojne reakcije javnosti u Hrvatskoj, gdje se traži preispitivanje odgovornosti nadležnih institucija, ali i u BiH, a posebno u Krajini, gdje je Denis i rođen i živio dok ga majka nije odvela u Pulu.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se