Velike gužve: Kolone na graničnim prelazima, čeka se i do sat vremena

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine najveće gužve zabilježene su na sjeveru naše zemlje, na GP Bosanska Gradiška na izlazu, čeka se od 40 minuta do 1 sat, kao i na graničnim prelazima Bosanski Brod i Velika Kladuša gdje je pojačan promet vozila.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova na području Hrvatske, povremeno se sporije saobraća na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, saobraćaj se odvija po pretežno suhom kolovozu.

Vozači se upozoravaju na učestale sitnije odrone te se savjetuje opreznija vožnja.

Zbog održavanja državnog prvenstva u biciklizmu, danas u vremenu od 11:30 do 14:30 sati, bilo je obustave saobraćaja na regionalnom putu R-460 Gračanica-Gradačac (Gračanica-Bukva-Doborovci-Srnice).

Na magistralnom putu M-17 Jablanica-Mostar zbog radova u Donjoj Jablanici tokom dana saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. Sporije saobraćanje moguće je i na magistralnom putu M-5 Tranzit kroz Sarajevo, gdje se izvode radovi na redovnom održavanju.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se: autoput A-1 Zenica jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), zatim magistralne puteve: M-4 Simin Han-Kalesija, M-20 Goražde-Ustiprača, M-4 Banja Luka-Čelinac, M-16 Poriče-Kupres i M-6.1 Karlov Han-Kolo, kao i magistralne puteve na području Živinica (M-18) i Sanskog Mosta (M-15).

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se