(VIDEO) Apel za pomoć porodici Japić iz Cazina: Ispunimo želju predivnom dječaku Aminu

To im je,  kako Raida kaže, sve i kuhinja i spavaća soba i boravak i ostava. Niko od njih dvoje  nije stalno zaposlen. Hasan povremeno ide raditi za dnevnicu, no njegove dnevnice nekad ne mogu podmiriti ni režije a kamoli ostale, za život neophodne, potrepštine.

Raida je teško  bolesna, često uslijed malaksalosti i vrtoglavice, izgubi svijest. U bolnici nije odavno bila jer kako kaže, nema  novaca da se liječi. Doktori su joj preporučili da,  nakon što obavi detaljne preglede, da će najvjerovatnije morati na operaciju.

”Šta da vam kažem kako živimo…evo sve možete vidjeti…jedva preživljavamo nekako…-jecanjem je započela  svoju tužnu priču Raida, stalno prekrivajući drhtavim rukama lice i brišući suze- ...izvinite ali teško mi je i pričati. Mi nismo nikad tražili pomoć od naroda, ma kako nam teško bilo i koliko nas neimaština pritisla. Ali više nisam mogla izdržati, nisam mogla zbog djeteta. Ja i muž nekako se i strpimo za sve, ali dijete ne zna ništa… Muž nekad ode i zaradi dnevnicu,kad ga ko pozove, pa i ja ovako bolesna odem  brati narodu maline, samo da bi njemu mogli obezbjediti ono osnovno, hranu. Ali znate kako je danas sve skupo. Evo dužni smo i za struju i za vodu i za sve nam prijeti isključenje. Najžalije mi je što će mi sin ove godine u školu poći a ja ne mogu da ga opremim, nemam odakle…Izvinite, ali ne mogu više pričati…
Hvala vama koji ste došli, i obradovali  mog Amina, pogledajte ga, on odavno nije bio ovako radostan, a najprije posebno hvala dragom Allahu koji je uslišao moje dove i vas poslao…”

U ovoj zaista potresnoj i tužnoj priči, mali Amin je u inat teškoj situaciji veseo i razigran dječak, koji još nije svjestan situacije u kojoj se nalazi.Istrčao je pred našu ekipu sa smješkom i  raširenih ruku. Kad smo ga upitali šta bi najviše volio, stidljivo je rekao da bi volio imati nove patike, malu torbu za školu i autić.

Dragi naši humanisti, Vi koji ste uvijek zadnja nada ovakvim i sličnim porodicama, Vi koji ste uvijek tu onda kad zakaže država i svi oni njeni organi zaduženi za ovakve slučajeve, Vi koji ste vratili osmjeh na lica mnoge djece i njihovih roditelja, MOLIMO VAS da se odazovete i ovom očajničkom vapaju za pomoć. Ovo su mubarek dani u kojima se  dobra djela umnogostručavaju, iskoristimo ih svi zajedno i sa našom malom pomoći ovoj porodici, učinit ćemo veliko dobro djelo i veliki sevap.

Svi oni koji mogu i žele pomoći, oni koji žele usrećiti malog Amina ali i njegove roditelje, mogu to učiniti uplatom na  broj žiroračuna otvoren u  Unicredit banci na ime Raida Japić,a  koji je  prikazan na slici ili  možete posjetiti porodicu Japić  na Japića  Brdu na raskršću  kod trafostanice, a porodicu možete kontaktirati na broj telefona: 062/488-453.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se