Naslovnica ZANIMLJIVOSTI (VIDEO) Emotivni susret: Majka Dražena Petrovića u Istanbulu upoznala ženu koja je...

(VIDEO) Emotivni susret: Majka Dražena Petrovića u Istanbulu upoznala ženu koja je posljednja vidjela njenog sina Na You Tubeu je objavljen dirljiv dokumentarac o susretu Biserke Petrović, majke Dražena Petrovića, s turskom košarkašicom Hilal Edebal, koja je posljednja vidjela njenog sina.

0

“Nikad ispričana priča” o šibenskom i svjetskom košarkaškom velikanu u svega nekoliko dana pogledala je više od 10 hiljada puta, piše košarkaški portal basketball.hr.

Film o zauvijek neprežaljenom sportašu, koji je tragično stradao u Njemačkoj u automobilskoj nesreći, a za upravljačem je bila njegova tadašnja djevojka, njemačka manekenka Klara Szalantzy, donosi priču o velikoj želji Draženove majke Biserke Petrović da se sretne s trećom putnicom u vozilu Hilal Edebal, da sazna, ako je moguće, posljednje riječi svoga sina, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon stravičnog udesa, tada 23-godišnja igračica Sveučilišta Niagara bila je u komi, a teške povrede mozga prouzrokovale su amneziju, zbog koje ima velike praznine u sjećanju i zbog kojih se u potpunosti nije mogla ispuniti Biserkina želja. No, one su se srele i emocije su bile prevelike.

U prilogu, koji traje nešto manje od 12 minuta, urednica i voditeljica mini dokumentarca Semra Hunter najprije je u Zagrebu razgovarala s Biserkom Petrović, te potom u Istanbulu s Hilal Edebal koja je, među ostalim, ispričala i kako je “Klara jako voljela Dražena, te se željela udati za njega”.

– Sigurno ga nije željela ubiti, kako neki govore – kazala je Hilal.

Klara Szalantzy kasnije se udala za njemačkog nogometaša Olivera Bierhoffa i nikad o strašnom događaju od 7. juna 1993. godine nije željela razgovarati za medije.