(VIDEO) Hadžijski fond Austrije “Zusammen” uručio vrijednu donaciju za liječenje malene Mije Mujadžić

Hadžijski fond Austrije je bošnjačka humunitarna organizacija koja ima za cilj da, prema islamskim načelima emaneta (povjerenja) i dužnosti prema drugim ljudima, organizuje sakupljanje i dijeljenje svake vrste humanitarne pomoći najugroženijim u Bosni i Hercegovini i šire.

Fond je prvenstveno usmjeren ka onima koji su u teškoj egzistencijalnoj krizi a nemaju nikave druge pomoći. Duboko svjesni nastale situacije u našoj Bosni i Hercegovini, a koja je posljedica minulog rata i genocida koji se nama Bošnjacima desio, mnogi Bošnjaci, a i drugi, dovedeni su na rub egzistencije. Zbog mnoge djece koja su ostala bez jednog ili oba roditelja, kao i mnogih majki koje su ostale bez svojih muževa i sinova, a o kojima malo ko, pa skoro da niko i ne brine, Hadžijski fond Austrije pokrenuo je ovaj humani projekat za pomoć i prikupljanje sredstava za obezbjeđenje osnovne životne egzistencije takvim ljudima.

Tako su, čuvši za našu cazinsku lavicu Miju, odlučili pokrenuti akciju i znatan prihod od donacija uručiti roditeljima za njeno liječenje.

Prikupili su i uručili donaciju od 3.165,11 €.

Pogledajte video u prilogu:

Šesto mjesečnoj bebi iz Cazina uručena donacija, od 2960€.Mladi bračni par Mujadžić iz Cazina, zadesila je velika nevolja. Njihova mala kćerkica Mia, koja ima samo šest mjeseci starosti, prinuđena je da traži pomoć u novčanim sredstvima za njeno liječenje. Pa molimo, i dalje naše dobre ljude, koji su u prilici da mogu pomoći da nam se pridruže u ovakvim akcijama. Allah vas nagradio. Ammin. !!!!!

Posted by Hadžijski fond Austrije – Zusammen on Thursday, March 30, 2017

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se