(VIDEO) Jedan od najslađih bh. proizvoda: Pogledajte nekadašnje reklame za Tops

Riječ je o jednom od najpoznatijih konditorskih proizvoda Bosne i Hercegovine, biskvitu koji je 80-ih godina prošlog vijeka bio vodeći i na tržištu bivše Jugoslavije.

Zasluge za nekadašnji uspjeh Topsa, pored nespornog kvaliteta proizvoda, pripadale su i osmišljenoj kampanji koja je velikokladuški biskvit približila potrošačima u bivšoj zajedničkoj državi ali i mnogim zemljama svijeta.

Najslađi bh. biskvit nastao je 1980. godine i plasiran je na tržiste kao proizvod firme Agrokomerc iz Velike Kladuše. U narednoj deceniji bio je lider među biskvitima na prostorima bivše Jugoslavije.

Poslije rata Tops se pokušavao vratiti na tržište, što je i djelimično uspio, pogotovo nakon što je 2012. godine proizvodnju preuzela firma Gadžo Comerc.

Sada je pred kompanijom AC Food zahtjevni zadatak da Topsu vrati stari sjaj. Smail Korajlić, direktor AC Fooda, najavio je unapređenje branda i povećanje njegove tržišne vrijednosti, prije svega inovacijama, novim kanalima distribucije i pojačanom promocijom, sve s ciljem da Tops biskvit u narednih 12 mjeseci preuzme lidersku poziciju na bh. tržištu.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se