Naslovnica BIHAĆ VIDEO – Ministar za boračka pitanja USK obavio razgovor sa komandantima i...

VIDEO – Ministar za boračka pitanja USK obavio razgovor sa komandantima i brigadirima 5. Korpusa ARBiH Komandanti i brigadiri Petog korpusa Armije R BiH su srijedu sa predstavnicima Ministarstva za boračka pitanja USK-a razmijenili mišljenja po pitanju problema koji decenijama muče krajiške branitelje

0

– Aktuelizirani su mnogi problemi, od nepostojanja pojedinih zakonskih rješenja, pa do toga da mlade generacije nisu upoznate sa dešavanjima ratnog perioda, čime se stvara pogodno tlo za relativiziranje, ali i izjednačavanje uloga u periodu 1992-1995.

Sve se manje u javnosti, a posebno u obrazovnim ustanovama, ne samo u Unsko-sanskom kantonu, već i u cijeloj državi priča o ulozi koju je za oslobođenje ovog kraja imao Peti korpus. Time se stvara zabuna kod mlađih generacija, jer mora se znati da su borci i komandanti svih brigada koje su djelovale u sastavu Petog korpusa, vodile odbrambeni rat, rečeno je na današnjem sastanku predstavnika Ministarstva za pitanja boraca i krajiških komandanata i brigadira.