(VIDEO) Ovo su najneobičnije jagode na svijetu

Već godinama ove bijele džinovske jagode su ključni dio japanskog tržišta luksuznog voća.

 Ujedno ova vrsta bijelih jagoda je veoma rijetka, najskuplja ali i dosta veća od bijelih jagoda vrste “pinberry”, koje se mogu naći na evropskom tržištu. “Shiroi Houseki” potpuno bijele jagode su stvorene prije četiri godine, od strane Yasuhita Teshime, a njegova farma u japanskoj Saga prefekturi je postala jedina na svijetu koja proizvodi ovaj jedinstveni plod.

Teshima tvrdi da je dosta godina ukrštavajući različite vrste jagoda usavršio tehniku rasta ploda kako bi došao do velike skroz i ekstremno velike bijele jagode koja postaje na kraju ciklusa bijela i iznutra i izvana.

Jedna od tajni za uzgoj bijele jagode “Shiroi Houseki” je smanjena izloženost sunčevoj svijetlosti, što smanjuje nivo antocijana, prirodne hemikalije koja daje boju voću i povrću. Oni koji su je probali kažu da ukus podsjeća na ukus ananasa.

Samo 10% njegovih jagoda ispalo je bijelo, a samo neke od njih su savršeno bijele, a ostale sadrže crvene tačkice.

Kao što možete zamisliti, ovaj novitet od ultra rijetkog voća potpuno bijelih jagoda “Shiroi Houseki” koje se veoma teško proizvode dostiže u Japanu nevjerovatnu cijenu.

Ova skroz bijela i džinovska jagoda ovog uzgajivača se prodaje po cijeni do 10 dolara ili u vrlo malim paketima za cijenu od 40 američkih dolara

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se