(VIDEO) PRAVO MUZIČKO OTKRIĆE: 13-godišnja Ena Đuzelić iz Cazina oduševila gitarskim solom iz pjesme Iron Maidena

Nije vam poznato njeno ime? Nije bilo ni nama, zato nam je pravo muzičko otkriće!

Ena ima trinaest godina, učenica je osmog razreda OŠ “Ostrožac” i sa velikom sigurnošću možemo reći, budući veliki virtuoz na gitari.

S obzirom na moj objavljeni prvi video, smatram da dugujem jednu veliku zahvalu mojoj tetki Edini Pjanić, koja me je prije tri godine uspjela nagovoriti da krenem na svoje prve časove gitare. Također, moram pohvaliti svog strpljivog učitelja Kenana Aljiji koji me već tri godine podučava sviranju, i bez kojeg zasigurno ne bih uspjela u mom naumu, otkrila je Ena za Cazin.NET “krivce” za njene prve korake u muzici.

S obzirom da ima tek trinaest godina, njen muzički put je na samom početku, ali ako nastavi ovim tempom, Cazin bi uskoro mogao biti poznat kao mjesto gdje je rođena jedna velika muzička zvijezda. Posljednje tri godine marljivo je vježbala, učila, provodila vrijeme uz gitaru, i to sve uz pomoć učitelja Kenana i veliku podršku porodice.

Najveće moguće hvala dugujem svome tati koji mi je omogućio i odvojio svaki svoj slobodan trenutak da me vodi na sate gitare, a isto tako da posluša svaki moj falš i svaki moj uspjeh. Pored tate, zahvalu dugujem mami i sestri koje su mi bile konstatna podrška ove tri godine i gurale me naprijed i u trenucima kad sam željela odustati, ističe ona.

Kako nam je otkrila, sviranje gitare je postala njena strast, ne samo hobi, za koji se nada da će je daleko odvesti.

Iza nje je nekoliko manjih nastupa, ali najviše pažnje je privukla upravo sa gitarskim solom Iron Maiden, Wasting Love, koji je toliko dobar da ćete kliknuti na dugme replay!

Poslušajte i sami!

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se