Naslovnica BiH Video pun emocija: Rudar Mustafa i njegova Zehra obradovani odlaskom na umru...

Video pun emocija: Rudar Mustafa i njegova Zehra obradovani odlaskom na umru Ako ste čuli za proizvode sa sloganom ‘Ako nemate, uzmite, halal je’, onda znate za Mustafu i njegovu Zehru.

0

A ako ne znate, Mustafa je rudar; pored tog posla pokušava da dodatno zaradi prodavajući džemove i sokove koje lično pravi, te popravljajući računare ljudima. A sve to kako bi prehranio porodicu i dugo godina kako bi sakupio novac potreban za Zehrino liječenje, kojoj je još 2013. dijagnosticiran tumor na dojci.

Životna priča ovog čovjeka je nevjerovatna priča o snazi ljudskog uma, ljubavi prema supruzi i vjeri, za koju su svi saznali sasvim slučajno kada se na društvenim mrežama pojavila njegova fotografija iz Sarajeva gdje prodaje džemove i sokove, a ispod cijena piše kako besplatno daje svoju robu onima koji nemaju novca da plate, uprkos tome što sav taj novac sakuplja za liječenje svoje teško bolesne supruge.

Upoznati o kakvoj porodici iz Breze se radi, Ferhatovići, koji se bave proizvodnjom suhomesnatih proizvoda, odlučili su obradovati ovo dvoje divnih ljudi, i to odlaskom na umru. I kao da to nije bilo dovoljno, Mustafi i njegovoj Zehri će vodič biti niko drugi do daija Elvedin Pezić, kojeg Alajmovići izuzetno cijene.

Na videu ispod, koji su objavili Ferhatovići na svojoj Facebook stranici možete vidjeti lavinu emocija do koje je došlo nakon što je Mustafa otvorio kovertu.

🕋POKLON DVIJE UMRE ELHAMDULILLAH 🕋Pogledajte emotivni video,imao sam mnogo toga za reci ali nisam mogao 😥😪Brat Mustafa Alajmovic i njegova Zehra dobili su poklon Umru 🕋Hvala onima koji su ucestvovali u ovom hajru Hvala vam svima koji nas podrzajete od samog pocetka i rad nase firme FERHATOVIC ❤ 🤗 Vi nasi kupci i pratioci nase stranice ste dio ove lijepe price Narudzbama,preporukama,lajkovima,nasim kvalitetom i odgovornosti probili smo se na trziste i opstali hvala Bogu Nasa firma je izdvojila vecinski dio sredstava i poslati ce ove divne insane na Umru jer su to oni zasluziliNasa firma uvijek ce podrzavati i pomagati koliko smo u mogucnosti one koje su u potrebi i sami smo to bili Elhamdulillah"CINIMO DOBRA DJELA, BUDIMO OD KORISTI LJUDIMA OKO SEBE I UPORNI KA SVOME CILJU "Vas Ferhatovic <3 https://www.ferhatovic.at/

Posted by Ferhatovic- suhomesnati i drugi domaci proizvodi on Subota, 9. Novembar 2019.

Allahu Ekber ….Moj brat Ferhatovic Senadin i dobri insani Iz beca Allah vam ukabulio hvala vam ovo je moj naj…

Posted by Mustafa Alajmovic on Subota, 9. Novembar 2019.