(VIDEO) Razočarenje među cazinskim malinarima sve veće: Iz poštovanja prema porodici i sebi ne dozvoljavam da im malinu dajem za 1 KM

Iako se neki mogu pohvaliti visokom kvalitetom ovogodišnjih malina, zbog izuzetno niske otkupne cijene, za koju se pretpostavlja da neće biti veća od 1,6 – 2 KM, očaj i kriza u sektoru maline sve više raste.

Zbog toga se mnogi odlučuju na očajničke korake. Već smo pisali na našem portalu o Jasminu Hadžiću iz Gornje Koprivne koji je odlučio da ne prodaje svoje proizvode otkupljivačima u bescjenje.

SVI ZNAMO DA JE MALINA PROIZVOD KOJI NE MOŽE PROPASTI. PRODAJE SE SVJEŽA, PRODAJE SE SMRZNUTA I NEMA ŠKARTA JER SVE ŠTO OSTANE UVIJEK SE PRERADI ZA SOKOVE I SLIČNO. ZNAMO DA U EUROPSKIM ZEMLJAMA ZA 125 GRAMA MALINE IZDVAJA SE DO 2 EURA, ISTAKAO JE RANIJE JASMIN HADŽIĆ ZA OVAJ PORTAL.

Na isto se odlučio i Fehim Murić iz MZ Polje, koji je uputio video poziv svim građanima Cazina da slobodno dođu u njegov malinjak, uvjere se, prije svega, u kvalitetu njegovih proizvoda, ali i da beru i plate koliko žele.

IZ POŠTOVANJA PREMA SVOJOJ PORODICI I SEBI NE DOZVOLJAVAM DA IM MALINU DAJEM ZA 1 KM, RADIJE ĆU JU HALALITI NARODU DA JEDE, ISTIČE MURIĆ.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se