Naslovnica USK VIDEO Tuča migranata u Velikoj Kladuši: Napadnuti i pripadnici MUP-a USK, jedan...

VIDEO Tuča migranata u Velikoj Kladuši: Napadnuti i pripadnici MUP-a USK, jedan policajac ispalio hice upozorenja uzrak U migrantskom centru "Miral" u Velikoj Kladuši tokom noći izbila je tuča između migranata, potvrdio je za Avaz.ba Nermin Kljajić, ministar unutrašnjih poslova Unsko–sanskog kantona.

0

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova USK su nam kazali da je oko 1 sat primljena prijava od zaštitara da je unutar objekta došlo do tuče između većeg broja migranata.

– Policija je u tom trenutku izašla na lice mjesta i u tom centru zatekla tuču približno 100 osoba. Tom prilikom su razbijena stakla u migrantskom centru. Također, migranti su nasrnuli na pripadnike MUP-a USK i bacali na njih šipke, kamenje i boce, a tom prilikom trojica policajaca lakše su povrijeđena, a jedno policijsko vozilo je oštećeno. Jedan policajac je prilikom intervencije ispalio dva hica uzrak da bi odbio napad, jer su migranti nasrnuli na njih – kazao nam je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

Istaknuo je da je nakon toga ka migrantskom centru “Miral” upućeno pojačanje iz PS Velika Kladuša i Cazina te da je jutros oko 5 sati uspostavljen red.

– Nekoliko osoba je lakše povrijeđeno, a 20 je uhapšeno. Radi se o inicijatorima sukoba. Također, šestorica migranata su sprovedena u Službu za poslove sa strancima, gdje su deportirani iz USK ka Sarajevu, a nakon toga i iz BiH – kazao je Šiljdedić.

Dodao je da je trenutno stanje u centru pod kontrolom.

Policija je i dalje prisutna kod ovog objekta, jer postoji mogućnost izbijanja novog sukoba.

Tuča Migranata Miral 05.06

Posted by Amel Melkić on Srijeda, 5. juni 2019.