-0.2 C
Bihać
Utorak, 7 Decembra, 2021

Vijeće ministara BiH danas o finansijama, sigurnosti, koronavirusu…

Vijeće ministara BiH trebao bi na današnjoj sjednici razmotriti nacrt sporazuma o grantu vrijednom pet miliona eura za smanjenje posljedica koronavirusa za mala, srednja i mikropreduzeća putem Evropskog fonda za BiH.


Prema predloženom dnevnom redu, ministri trebaju razmotriti i izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za prvu polovinu ove godine, kao i informaciju Ministarstva sigurnosti o stanju u oblasti migracija u BiH za jun 2020. godine.

Pred ministrima trebalo bi da se nađe i prijedlog odluke o izmjeni odluke o raspodjeli međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje u opremi i drugim sredstvima.

Na prijedlog Direkcije za ekonomsko planiranje predviđeno je razmatranje informacije o fiskalnoj održivosti BiH, ekonomskim trendovima u BiH u periodu januar-mart ove godine, te informacije o kretanju makroekonomskih pokazatelja za januar-jun 2020. u BiH.

Ministarstvo odbrane predlagač je informacije o Godišnjem planu obuke i vježbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga BiH u inozemstvu za 2021. godinu.

Početak sjednice zakazan je za 10 sati.

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se