VIJEĆE UČENIKA JU GIMNAZIJA “BIHAĆ” ORGANIZIRA: II MEMORIJALNI TURNIR “Prof. Sulejman Ferizović” & ALL STAR

Prošle godine u sklopu projekta “Vugimbiweek” započeli smo s košarkaškom pričom koja je oduvijek bila u srcu svakoga gimnazijalca, a s istom nastavljamo i ove godine jer profesor Sulejman Ferizović, koji nažalost nije više tu s nama, zaslužio je da zbog svih pohvalnih i pozitivnih zasluga koje je učinio za JU Gimnaziju “Bihać” i njegove srednjoškolce, ovaj turnir nosi i njegovo ime.

Suvišno je pričati o liku i djelu profesora Sulejmana Ferizovića ali je svakako vrijedno spomenuti jedan fragment njegove bogate biografije, a to je ukazana čast da kroz Bihać pronese Olimpijsku baklju 1984. godine na putu za Sarajevo, što dovoljno govori o ovome košarkaškom asu.


Kako je već međuodjeljenski turnir održan preostala nam je organizacija All Star utakmice.

Šta je to All Star utakmica?

All Star utakmica je revijalnog tipa u kojoj će snage odmjeriti tim trenutnih košarkaša JU Gimnazije “Bihać pod vodstvom profesora Jasmina Budimlića te koji su ujedno reprezentativci naše škole, a na suprotnoj strani biti će gimnazijalci koji su igrali za vrijeme profesora Sulejmana Ferizovića te koji su s profesorom osvajali mnogobrojne, kako općinske i kantonalne, tako federalne i državne medalje i odličja, a trenersku funkciju ovoga tima obavljati će sin profesora Sulejmana Ferizovića-Sinan Ferizović.
___________________________________________________
Još jednom vas pozivamo da dođete te da zajednički evociramo uspomene u čast profesora Sulejmana Ferizovića, uživamo u pravoj košarkaškoj poslasici mladih snaga te bivših asova i ujedno kupovinom ulaznica pomognete humanitarni kontekst ovoga turnira!

Program obilježavanja:

10:00 sati (22.04. – subota) – ODLAZAK NA MEZARJE HUMCI, POLAGANJE CVIJEĆA I EVOCIRANJE USPOMENA U ČAST PROFESORA SULEJMANA FERIZOVIĆA

12:00 SATI – DVORANA LUKE – ALL STAR UTAKMICA

 

Vijeće učenika JU Gimnazije “Bihać”

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se