Vijećnik Imširević apeluje i predlaže rješenje za migrantsku krizu: Vratimo Bihać Bišćanima

U zadnje vrijeme čitamo udarne vijesti “tuča migranata”,” “migrant ubio migranta”,”pokušaj provale migranata”,” migranti napali policiju”. Dok naši političari sastanče i pametuju šta bi ko trebao raditi, a oni su kao nemoćni, u isto vrijeme građani Bihaća postaju “manjina” u svom gradu, sa prvim sumrakom se povlače u svoje kuće i zaključavaju u strahu od Afganistanaca, Marokanca, Alžiraca, Pakistanaca koji nelegalno dođoše u našu državu i naš grad, zloupotrijebiše dobrotu i gostoprimstvo Krajišnika i za kratko vrijeme zagospodariše našim ulicama, parkovima, šetalištima, ne poštujući naše zakone, običaje, kulturu.

Najveća greška gradonačelnika Grada Bihaća je kada bez ikakve konsultacije sa vijećnicima odredi prihvatilište i centar za migrante da bude u samom centru grada( Dom Borići). Nisam da narod uzima stvar u svoje ruke, jer to vodi u anarhiju.

Zato apelujem na kolege vijećnike da zatražimo hitnu sjednicu Vijeća i donesemo odluku da se:

1. Centar za migrante HITNO izmjesti iz urbanog dijela Grada Bihaća,
2. Da se za novu lokaciju odredi objekat koji je ograđen, pod stalnim nadzorom pripadnika MUP-a i sa uslovima dostojnim stanovanja čovjeka(najbolji su prazni vojni objekti),
3. Da se onemogući izlazak bez dozvole iz centra (radi se o osobama koje su nelegalno ušle u našu državu),
4. Da se izvrši identifikacija osoba i počne sa vraćanjem u matične države.

Ovdje bih napravio razliku između migranata i izbjeglica, jer izbjeglice su iz ratom pogođene Sirije i njima treba pružiti utočište do okončanja rata u njihovoj državi, a njih je svega 10-15% kod nas u gradu.

Kada prvi avion poleti sa migrantima koje bi država vratila u matične države, Bosna više ne bi bila na njihovoj ruti. Ako Evropa želi ovu populaciju za svoju radnu snagu neka ih putem viza i radnih dozvola dovede kao što radi i sa našom omladinom.

Vratimo Bihać Bišćanima.

U zadnje vrijeme čitamo udarne vijesti "tuča migranata"," "migrant ubio migranta","pokušaj provale migranata"," migranti…

Posted by Refik Imširević on Wednesday, October 17, 2018

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se